ربات اسکرا
۳ مهر ۱۳۹۷طراحی درایور H-Bridge (پل اچ)
۳ مهر ۱۳۹۷حتما برای شما هم پیش اومده که بخواید توی دستگاهی که میسازید، یک مدل پیچ انتخاب کنید. موقع خرید و یا انتخاب پیچ، سایز اولین مسئله ای هست که دید نسبی به قدرت تحمل بار پیچ به طراح میده. اما غیر از سایز پیچ درجه استحکام هم در پیچها مطرحه.
همیشه بایستی در طراحی پیچ ها این مسئله مورد توجه قرار بگیره که یک پیچ هیچگاه نباید تنش برشی رو تحمل کنه. یعنی هیچوقت نیرویی در سیستم باعث برش پیچ نشه. اگر این اتفاق بیفته در طراحی باید تجدید نظر بشه.
طراحی اصولی یک پیچ بایستی باعث نیروی کششی در اون بشه و حالا اون نیروی کششی به وسیله اصطکاک بوجود آمده در سیستم از نیروهای برشی بوجود آمده ممانعت کنه. با این حساب پیچها تنها نیروهای کششی رو متحمل خواهند شد. با سفت کردن پیچها یک پیش تنش درون آنها بوجود میاد. پس این خیلی مهمه که درجه استحکام پیچی که در سیستم طراحی کردید رو خوب بدونید.
شکل زیر نمودار تنش – کرنش پیچ را نشان میدهد. دو نقطه مهمی که بایستی مورد نظر طراح قرار گیرد، نقطه تسلیم و استحکام کشش پیچ است که در شکل مشخص شده است.
نقطه تسلیم: پیچ وارد ناحیه پلاستیک خواهد شد و تغییر طول بدون بازگشت خواهد داد.
استحکام کشش: نقطهای است که بعد از آن پیچ به سمت خرابی پیش خواهد رفت.
حال برای دانستن این دو نقطه در پیچ طبق استاندارد DIN، عدد استحکام را که بهصورت عدد اعشاری همانند 9.8 (نه دات هشت) نوشته شده است بررسی خواهیم کرد.
عدد قبل از اعشار (در این مثال 9) این عدد ضربدر 100 برابر استحکام کشش پیچ (در واحد مگا پاسکال) خواهد بود که در این جا 900 مگا پاسکال است.
عدد بعد از اعشار (در این مثال 8) دهبرابر ضرب این عدد در عدد قبلی (9*8*10) مقدار تنش تسلیم پیچ (در واحد مگاپاسکال)خواهد بود. در این مثال برابر 720 مگا پاسکال خواهد بود.
عموما در بازار پیچها درجه در درجه 8.8 عرضه خواهند شد. این عدد بر روی گل پیچ حک شده است. حال شما قادرید در طراحی های خود با پارامترهای سایز و تعداد بر مبنای درجه استحکام پیچ مورد نظر، بهترین نتیجه را کسب نمایید.
فیلم زیر به طور خلاصه همین مطالب را آموزش خواهد داد: