راههای اندازهگیری میزان چرخش در رباتیک (انکودر)
۱۹ مرداد ۱۳۹۷شرکت NXP و میکروکنترلرهای سری LPC
۱۹ مرداد ۱۳۹۷تاریخچه شرکت ARM (آرم)
نخستین ایده استفاده از پردازندههای ARM در سال ۱۹۸۳ در شرکت Acorn زمانی شکل گرفت که این شرکت تصمیم به استفاده از معماری اختصاصی برای پردازندههای استفاده شده در محصولات کامپیوترهای شخصی خود گرفت.
میکروپروسسورها در آن زمان بسیار کندتر از حافظههای موجود عمل میکردند و دستورات آنها به صدها سیکل جهت اجرا نیازمند بود. در آن زمان امکانات و منابع لازم برای طراحی یک پردازنده جدید حتی برای شرکتهای بزرگ نیز کار دشواری محسوب میشد.
دو سال قبل از آن، در دانشگاه برکلی تحقیقات گستردهای برای طراحی یک پردازنده RISC با معماری ساده که کارآیی آن قابل مقایسه با پردازندههای پیچیده CISC باشد شروع شده بود.
شرکت Acorn با استفاده از تحقیقات انجام شده، طراحی پردازنده اختصاصی خود را آغاز نمود و درسال ۱۹۸۵ اولین پردازنده تجاری با معماری RISC خود را به بازار با نام Acorn RISC Machine عرضه نمود.
در این پردازنده بسیاری از بخشهای موجود در معماریهای پیشین که پیچیدگی سختافزار را زیاد مینمود حذف شده بود. بنابراین معماری بسیار ساده و تنها با ۲۵۰۰۰ ترانزیستور قابل پیادهسازی بود. با اینحال کارایی آن با پردازنده اینتل ۸۰۲۸۶ در آن زمان قابل مقایسه بود.
امروزه آن نسل از پردازنده ARM با نام ARM V1 شناخته میشود. دو سال بعد و در سال ۱۹۸۷ نسل دوم از پردازندههای ARM با قابلیت پشتیبانی از پردازنده کمکی ارائه گردید.
در سال ۱۹۹۰ که شرکت Apple تصمیم به استفاده از معماری ARM را در پردازندههای کامپیوترهای جیبی خود گرفت، شرکت ARM با سرمایهگذاری مشترک سه شرکت Apple ،Acorn و VLSI Technology تأسیس گردید و نسل سوم از پردازندههای ARM با هسته ARM7 که از قابلیت بخش مدیریت حافظه و دستورات جمع و ضرب بهره میبرد ارائه گردید.
نسل چهارم از پردازندههای ARM در سال ۱۹۹۶ و با پشتیبانی از دستورات فشرده شده ۱۶ بیتی به بازار عرضه گردید. با استفاده از این دستورات، حجم کد مورد استفاده در برنامه به میزان ۴۰ درصد کاهش پیدا میکرد اما در مقابل از کارآیی نیز کاسته میگردید.
به طور کلی از مزایای پردازندههای ARM میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- سرعت بالا در کنار توان مصرفی پایین
- قیمت مناسب
- تنوع گسترده محصولات
- حجم کوچک هسته پردازنده که امکان استفاده از ادوات جانبی متعدد را در کنار هسته پردازشی در یک تراشه فراهم میکند
- سازگاری پردازندههای جدید با تراشههای قبلی که امکان اجرای کدهای نوشته شده روی یک پردازنده را بر روی پردازندههای جدید مهیا میسازد
- در دسترس بودن ابزارهای توسعه متعدد
امروزه ARM بیشترین سهم در بازار محصولاتی همانند تلفنهای همراه، سامانههای دستی را دارد. پردازندههای ARM در بیشترین تلفنهای همراه شناخته شده توسط شرکتهای معروفی چون Nokia ،Sony Ericsson و SAMSUNG به عنوان پردازنده مرکزی استفاده میشود.
در سامانه دستی iPad ساخت Apple و در دستگاههای بازی Nintendo، دستگاههای مسیریابی دستی دوربینهای عکاسی دیجیتال، تلویزیونهای دیجیتال، تجهیزات شبکه و ابزارهای ذخیره سازی داده، حضور فعال ARM دیده میشود.
نکتهای که در مورد شرکت ARM باید به آن اشاره نمود این است که این شرکت یک سازنده تراشه نیست. بلکه تنها امتیاز تولید هستههای طراحیشده را به شرکتهای تولیدکننده نیمههادی واگذار مینماید.
شرکتهای سازنده تراشه، با افزودن ادوات جانبی موردنظر خود، میکروکنترلرهای متنوعی را به بازرا عرضه مینمایند. هستههایی که تا کنون ارائه شدهاند ARM7 ،ARM9 ،ARM11 و غیره میباشند. همچنین از این هستهها زیرمجموعههایی همچون Cortex-M3 و غیره بوجود آمده است.
1 Comment
سلام
ممنون از مطالب خوبتون
اگر امکانش هست مثل آموزش های AVR آموزش ARM رو هم رو سایتتون بزارین.