تفاوت بین گشتاور ضامن (Detent Torque) و گشتاور نگهدارنده (Holding Torque)
۲۹ آذر ۱۳۹۷ارتباط نرم افزار متلب و ماژول وای فای
۲۹ آذر ۱۳۹۷در این مقاله با انواع راه اندازی موتور استپر به صورت مختصر آشنا خواهید شد. در این متن آموزشی سعی کردهایم با انواع مدهای راه اندازی موتورهای استپر آشنا شویم. برای اَشنایی بیشتر متن زیر را مطالعه کنید و یا فیلم آموزشی پیوست شده را مشاهده کنید.
نحوه عملکرد موتور استپر
موتور استپر نوعی موتور DC است، که به صورت گام یا پله دوران میکند. این ویژگی باعث شده است که موتور استپر بدون دریافت فیدبک از سنسور در موقعیت مطلوب قرار گیرد. به عبارت دیگر قادر خواهیم بود به صورت حلقه باز موتور را با دقت بالا کنترل کنیم. موتور استپر از دو قسمت اصلی روتور و استاتور تشکیل شده است. روتور این موتورها معمولا یک آهن ربای مغناطیس دائم است. این روتورها توسط استاتورهای سیم پیچی شده احاطه شدهاند.
هنگامی که سیمپیچها به صورت گام به گام و با یک ترتیب خاص فعال میشوند و جریان درون آنها روانه میشود، باعث خواهد شد استاتورها مغناطیسه شده و قطبهای الکترو مغناطیسی بر روی آن ایجاد شود و روتور دروان کند. این قطبهای مغناطیس شده اساس کار موتورهای استپر میباشند.
مدهای راه اندازی موتور استپر
چندین راه برای راهاندازی موتورهای استپر وجود دارد. اولین آن، تحریک تک کویل (Single-Coil Excitation) یا راه اندازی موجی (Wave Drive) میباشد. در این مد، تنها در هر زمان یکی از کویلها فعال میشود. به عبارت دیگر اگر موتور ما دارای چهار کویل باشد، در چهار گام، موتور یک دور کامل دوران میکند.
حالت بعد، مد راه اندازی کامل (Full Drive) است. در این مد گشتاور خروجی بیشتری خواهیم داشت. زیرا دو تا از کویلها در هر زمان فعال میشوند. اما دقت یا همان رزولوشن نسبت به مد قبلی افزایش نمییابد. بنابراین باز هم اگر موتور ما دارای چهار کویل باشد، در چهار گام موتور یک دور کامل دوران میکند.
برای افزایش دقت موتور استپر از مد نصف گام (Half Step Drive) استفاده می شود. این نوع مد در واقع ترکیبی از دو نوع مد قبلی میباشد. به عبارت دیگر در این حالت در ابتدا دو کویل به صورت همزمان فعال میشوند. سپس یک کویل فعال میشود و این روند ادامه دارد. شکل زیر این مسئله را به صورت واضح نشان میدهد. بنابراین اگر موتور ما دارای چهار کویل باشد، در هشت گام موتور یک دور کامل دوران میکند. امروزه صنعت به دنبال راه اندازی موتورهای استپر به صورت میکرو استپ میباشد. در این مد ما بایستی یک جریانی سینوسی بر روی کویلها اعمال کنیم. این باعث خواهد شد روتور به صورت نرم و مانند یک موتور دی سی معمولی حرکت کند.
4 Comments
عالی بود، چقدر خوب بود که میشد با شما در ارتباط بود
سلام و عرض ادب
اگه بخام موتور استپر رو که ۸ سیم داره و دو فازه
و من ازش ۴ سیم به عنوان -A+ A- B+ B
خارج کردم رو بخام تغییر جهت در چرخشش رو بدم باید چیکار کنم؟
سلام. کافیه جای سیم های یکی از فازها رو جابه جا کنین.
خیلی عالی و مفید. ممنون بابت مطالبتون و شکلها