۳-۵ نوشتن کاراکترها بر روی LCD با استفاده از نرم افزار CodeVision
۱۲ بهمن ۱۳۹۷بخش ۳-۲ نوشتن اعداد بر روی LCD با برد آردوینو و دیپ سویچ
۱۲ بهمن ۱۳۹۷سنسور مادون قرمز (اینفرارد یا IR) با برد آردوینو
سنسور مادون قرمز یا IR چیست؟
این سنسور که شکل ظاهری آن شبیه به یک LED میباشد و تقریبا همان ساختار LED را دارد، با این تفاوت که نور آن مادون قرمز میباشد. این سنسور به طورکلی دو بخش دارد. که یکی فرستنده و یکی گیرنده میباشد. از سنسور IR استفادههای زیادی میشود که از جملهی آن استفاده در انکودرهای نوری میباشد!
در شکل بالا سنسورهای گیرنده و فرستنده را مشاهده میکنید. سنسور شفاف فرستنده مادون قرمز و سنسور تیره، گیرنده میباشد. این سنسورها دارای پلاریته نیز میباشند که پایهی مثبت عموما بلندتر از پایهی منفی میباشد. از استفادههایی که از این سنسور میشود میتوان به کنترل تلویزیونها اشاره کرد.
در این مقاله قصد داریم این سنسور را راهاندازی کنیم. این مدار با استفاده از دو سنسور مادون قرمز (گیرنده و فرستنده) توانایی اعمالی همچون شمارش تعداد کارتهای عبورکرده از بین این دو سنسور را دارد. دو سنسور را همراه ۲ مقاومت ۱ کیلو اهمی بر روی برد بورد بسته و به پایههای تعیین شده در برد آردوینو متصل میکنیم. با عبور هر جسمی از بین دو سنسور بر تعداد شمارنده اضافه خواهد شد. سپس اگر مقدار عیور کارت به عدد ۱۰ رسید یک لامپ LED روشن میگردد و زمانی که به مقدار ۲۰ برسد، LED خاموش میشود.
قطعات مورد نیاز
- بوردآردینو
- برد بورد
- LED
- مقاومت ۱ کیلو اهمی
- سنسور اینفرارد
- سیم اتصال
نحوهی بستن مدار به شرح زیر است:
کد نویسی لازم در نرم افزار Arduino به شرح زیر است:
int ir = 8; int led = 7; int count = 0; void setup() { Serial.begin(9600); pinMode(ir, INPUT); pinMode(led, OUTPUT); } void loop() { int bits = digitalRead(ir); if(bits == 1) { count++; Serial.println(count); delay(300); } if(count == 10) { digitalWrite(led, HIGH); } if(count == 20) { digitalWrite(led, LOW); } }
تهیه کننده: مهندس کریم صولتی – مهندس حمید حیدری زاد
13 Comments
سلام
ممنون بابت این مطلب مفید 🙂
دمت گرم داداشی… راه اندازی مادون قرمز با آردوینو و برنامش خیلی به دردم خورد…
فقط داش هادی سئوالی که ازت داشتم ، برای راه اندازی سنسور ۴کانالش هم برنامه ای داری بهم بدی؟
I mean exactly this sensor.
سلام نه متاسفانه
I mean exactly this sensor
“infrared avoidance module”
سلام خسته نباشید من راه اندازی سنسور مادون قرمز با زبان سی رو میخوام شما ندارین؟
با سلام و تشکر از مطالب مفیدتون
حداکثر برد سنسور قرستنده و گیرنده مادون قرمز چه اندازه هست؟
چه قدر میتونیم گیرنده را از فرستنده دور کنیم؟
با سلام
بستگی به نوع سنسورش و فرکانسش داره. مثلا یه فرستنده گیرنده IR در حالت عادی اگه مستقیم به ولتاژ DC متصل بشه حداکثر تا ۵ سانتی متر رو جواب میده، ولی اگه همین فرستنده و گیرنده رو با فرکانس مثلا ۴۰ کیلوهرتز راه اندازی کنین بردش میتونه تا ۵ متر هم برسه.
با تشکر
سلام ببخشید مگه خروچی سنسور مادون قرمز انالوگ نیس؟چرا شما به دیجیتال زدین؟
سلام. فرستنده مادون قرمز یک نوع LED هست با این تفاوت که فرستنده نوری که تولید میکنه در محدوده مادون قرمز هست تا با چشم انسانی دیده نشه و گیرنده هم یک ترانزیستور هست که بیسش با نور مادون قرمز روشن و خاموش میشه. حالا بسته به کاربرد شما میتونین از فرستنده و گیرنده مادون قرمز به صورت آنالوگ یا دیجیتال استفاده کنین. اگه فرستنده ولتاژ آنالوگ متغییر بهش اعمال بشه توی خروجی کلکتور گیرنده هم یک ولتاژ آنالوگ متناسب با سطح ولتاژ آنالوگ فرستنده خواهید داشت. منتها در پروژه این مقاله هدف شمارش تعداد کارت بوده و یا کارت بین سنسورها هست یا نیست، پس منطقش میشه دیجیتال و باید به پایه های دیجیتال آردوینو وصل بشه.
تیم فنی مهندسی ربات سازان
سلام فرکانس دی سی رو به چه صورت زیاد کنیم؟؟
سلام
ببخشید سنسور من کار نمیکنه دوپایه هم هست.
روش تستش چطوریه
میشه توضیح بدید
سلام
اگه سنسور مادون قرمز رو مقابل دوربین موبایلتون نگه دارین و درست باشه باید یک نور قرمز رنگ داخل دوربین مشاهده کنید.