۳-۱ پورت ها و پین های میکروکنترلر های AVR
۲۶ آذر ۱۳۹۷۵-۱ آشنایی مقدماتی با نرم افزار کدویژن CodeVision
۲۶ آذر ۱۳۹۷از آنجایی که میکروکنترلرهای AVR دارای خانوادههای متنوعی هستند بهتر است کمی راجع به این خانوادهها و ویژگیهای هر یک به طور مختصر به صحبت بپردازیم.
خانوادهی TinyAVR:
در این خانواده، همان طور که از نامش پیداست سعی بر آن بوده که اغلب ویژگیهای خاص میکروکنترلرهای AVR در یک ابعاد کوچکتر و با توان مصرفی کمتر در کنار هم جمع شوند تا برای مصارفی که در آن ها سرعت و حافظهی پردازشی بالا زیاد مد نظر ما نیست، ولی مصرف توان و ابعاد کوچک نقش حیاتیی در طراحی ما دارند از این نوع میکروکنترلرها استفاده کنیم.
اگر از این خانواده از میکروکنترلرها استفاده میکنید باید بدانید که برای راه اندازی این دسته به ولتاژهایی بین 1.8 ولت تا 5 ولت نیاز دارید و این میزان از ولتاژ وابسته به نوع میکروکنترلری است که از این خانواده استفاده میکنید. برای داشتن اطلاعات دقیق تر در مورد راه اندازی هرچه بهتر این میکروکنترلرها بهتر است به برگه اطلاعات (Data Sheet) این نوع میکروکنترلرها مراجعه کنید و به دنبال واژهی کلیدی Operating Voltage که همان ولتاژ عملیاتی است باشید.
در این قسمت به دقت با توجه به نیازی که شما دارید میزان ولتاژی که برای راه اندازی بهینهی میکروکنترلر را لازم دارید آورده شده است.
در حالت کلی اغلب میکروکنترلرهای AVR با اعمال ولتاژ 5 ولت در حالت فعال قرار میگیرند.
خانوادهی MegaAVR :
این خانواده نسبت به خانوادهی tiny از کاربرد و محبوبیت بیشتری در بین کاربران آماتور برخوردار است.در این خانواده سرعت عملیاتی نسبت به خانواده tiny بیشتر بوده ولی مصرف توان در خانوادهی tiny کمتر است.
خانوادهی XMega :
در این خانواده سرعت، حافظهی پردازشی، تعداد پایهها و … نسبت به خانوادهی Mega بیشتر شده است. از این خانواده از میکروکنترلرها بیشتر در جاهایی استفاده میشود که سرعت پردازشی بالاتر همراه با پاسخ بیشتر به تعداد ورودیهای بیشتر که هم زمان به میکرو اعمال میشوند مطرح است. حال کمی بیشتر وارد مسائل کاربردی میشویم.
روش های راه اندازی یک میکروکنترلر AVR
در این روش کافی است همانند شکل زیر تنها پایهی VCC از یک میکروکنترلر AVR را به 5+ ولت و پایهی GND را به زمین (Ground) متصل کنید.
در شکل ۶ یک میکرو کنترلر ATMega32 راه اندازی شده است.
همان طور که میبینید پایه شمارهی ۱۰ که همان VCC است به 5+ ولت و پایه شمارهی ۱۱ که همان GND است به زمین متصل شده است.
در حال حاضر میکرو کنترلر شما آمادهی کار است.
اما روش تکمیلتر راه اندازی میکروکنترلر AVR، راه اندازی این میکروکنترلر همراه با مدار RESET است که به ما این قابلیت را میدهد که در صورت رخ دادن مشکلات ناخواسته در زمان اجرای برنامه میکروکنترلر خود را دوباره راه اندازی کرده و درصدد رفع این مشکلات برآییم. در شکل ۷7 با فشردن کلید (Switch) میکروکنترلر ما Reset خواهد شد.
همان طور که در شکل بالا مشاهده میکنید از یک مقاومت 270 اهمی که به 5+ ولت وصل شده و یک سوئیچ که به زمین وصل شده استفاده شده است.
علت این کار این بوده که اگر به پایه شمارهی ۹ نگاهی دوباره بیندازید میبینید که بالای کلمهی RESET یک خط کشیده شده است. این خط به این معناست که این پایه زمانی در ناحیهی فعال است که به زمین متصل باشد (Low Active). بنابراین هرگاه ما این پایه را به زمین متصل کنیم میکرو Reset خواهد شد. بنابراین برای اینکه از Reset شدن میکرو در زمانهایی که ما نمیخواهیم، جلوگیری کنیم همواره پایهی RESET را با یک مقاومت بالا کش (Pull Up) در حالت غیرفعال نگه میداریم.
در مورد مقاومت Pull Up در فصل بعد بیشتر صحبت خواهیم کرد. راه بهتر دیگر برای راه اندازی هرچه مطمئنتر یک میکروکنترلر AVR قرار دادن یک خازن بین VCC و GND در این میکروکنترلرها است. این عمل از Reset شدن ناگهانی میکرو به علت مشکلاتی از قبیل افت جریان در مدار جلوگیری میکند. یک خازن 10μf میتواند انتخاب مناسبی برای این منظور باشد.
ارتباط با ما
به منظور مشاوره و ارتباط با ما؛ در تلگرام به آیدی زیر پیام بدهید:
یا با شماره تلفن:
تماس حاصل فرمایید.
سایر راههای ارتباطی را در صفحه «تماس با شرکت رباتسازان» در اختیار شماست.
4 Comments
با تشكر از ارائه اين مطلب
سلام.مطالب عالی
سلام باید مقاومت پول اپ باشه با پول دون
سلام خیلی ممنونم از اطلاعات خوبتون