پدیده گالینگ هنگامی اتفاق میافتد که فشار و اصطکاک ناشی از نصب، موجب میشود که رزوههای پیچ به رزوههای مهره گیر کند. این پدیده را جوش سرد هم مینامند. متاسفانه هنگامی که پدیده گالینگ اتفاق میافتد و اتصالات گیر میکنند، هیچ راهی برای برطرف کردن آن بجز بریدن پیچ یا مهره نیست.
این پدیده معمولا در پیچ های استیل زنگ نزن (به خصوص زمانی که مهره دارای نایلون قفل کننده باشد)، آلومینیومی و تیتانیومی اتفاق میافتد. اتصالات با رزوههای خراب و یا رزوههای خراب تمایل به این پدیده را دارند. پیچ های استیل سخت شده معمولا کمتر دچار پدیده جوش سرد میشوند.
رزوه پیچ براثر پدیده گالینگ بعد از آن مهره بریده شده است
از آنجایی که گرمای تولید شده توسط اصطکاک تاثیر بسزایی در پدیده گالینگ دارد، کاهش سرعت نصب میتواند باعث جلوگیری از پدیده گالینگ شود. توصیه میشود که ابزارهایی که موجب افزایش سرعت نصب میشوند را برای نصب پیچهای استیل زنگ نزن استفاده نکرد. خصوصا زمانی که مهرههای استفاده شده دارای قفلکننده نایلونی هستند این پدیده افزایش مییابد.
به طور کلی پیچها برای کشش طراحی نشدهاند. هنگامی که پیچ طوری متصل باشد که تحت کشش قرار گرفته باشد، وقوع پدیده گالینگ افزایش مییابد.
روانکارهای ضد گالینگ به شدت میتواند از اتفاق افتادن این جوش سرد جلوگیری کند. به خاطر داشته باشید اگر قادر به تهیه این روانکار نیستید، حتما از روغنهای موجود در بازار استفاده کنید تا بتوانید درصد به وحود آمدن این پدیده را کاهش دهید.
روغن های ضد گالینگ
برای افزایش تحمل و جلوگیری از لغزش مهرهها بر روی پیج، معمولا داخل برخی مهرهها قطعات پلاستیکی وجود دارد. وجود این قطعه موجب افزایش پدیده گالینگ میشود.
مهره با قفل کنندهی نایلونی، وقوع پدیده گالینگ را افزایش میدهد
اگر در هنگام بستن پیچ، قبل از آنکه کاملا سفت و محکم شود، احساس کردید که مهره سخت بسته میشود، سریعا کار را متوقف کنید. چند دقیقه صبر کنید تا گرمای تولید شده از دست برود. سپس مهره را باز کنید. در صورتی که رزوه خراب شده بود، از یک مهره نو استفاده نمایید.
از اتصالات با رزوه خراب استفاده نکنید
بر روی سطوح، اتصالات از جنس استیل زنگ نزن، آلومینیوم و تیتانیوم، لایه نازکی از اکسید محافظ وجود دارد که از خوردگی این اتصالات جلوگیری شود. این پوشش اصطکاک تماسی را کاهش داده و از تماس مستقیم بین فلز با فلز را کاهش میدهد.
لایه اکسید محافظ تحت فشار و حرکت اتصال ساییده و خراشیده میشود. بنابراین پس از مدتی این لایه براشت شده و اصطکاک بین اتصالات افزایش مییابد و احتمال وقوع پدیده گالینگ به شدت افزایش مییابد.
سطوح رزوه داری نقاط برآمدگی میکروسکوپی است که در هنگام بسته شدن ساییده میشوند. در بیشتر موارد این ساییدگی موجب خرابی رزوه نمیشود. تحت شرایط خاص، این سطوح روی یکدیگر نمیلغزند. نقاط برآمدگی در یکدیگر قفل میشوند و اصطکاک و در نتجه حرارت را افزایش میدهند. با محکم کردن و ادامه دادن این روند، فشار بین رزوهها افزایش مییابد و روزهها خراشیده میشوند و سپس خراب میشوند.
نمایی از گیر کردن رزوه ها در یکدیگر در زمان استفاده از مهره های دارای قطعات نایلونی
5 Comments
ممنون بخاطر مطلب خوبتون. واقعا این پدیده به صورت عادی توی پیج های استیل اتفاق می افته که باید جلوشو با همین راهکارهایی که دادید گرفت و الا مسائل و مشکلاتی پیش میاره که قابل وصف نیست.!!
درود بر شما
بسیار مفید و کاربردی بود لذت بردم
سالم باشید
استفاده از بکس بادی برای بستن پیچهای چرخ خودرو (کاری که اغلب اپاراتی ها انجام میدن )باعث جوش سرد میشه
ممنون دوست عزیز
من بارها با این مشکل روبه رو شدم و واقعا جز برش پیچ ها راهی دیگری وجود نداره،حتی استفاده از روان کننده هم تاثیری نداره