به شکل زیر که یک میکروکنترلر AVR از نوع ATMEGA32L است کمی دقت کنید.
شکل ۳ : یک میکروکنترلر ATmega32
قسمتهای خاکستری رنگ که از میکروکنترلر خارج شدهاند همان پایههای میکروکنترلر میباشند. هریک از این پایهها حداقل یک وظیفهی خاص را بر عهده دارند. همچنین بعضی از پایههای میکروکنترلرهای AVR توانایی انجام چند عمل متمایز را دارند و انتخاب اینکه هر پایه دقیقا چه عملی را انجام دهد کاملا در دست ما است.
بهطور مثال میکروکنترلر بالا دارای ۴۰ پایه است که از این ۴۰ پایه بخشی مربوط به تغذیه، بخشی مربوط به راهاندازی تکمیلی و بخش دیگر مربوط به ایجاد ارتباط با محیط اطراف یا بهعبارت دیگر سایر قطعات الکترونیکیی که میکروکنترلر ما وظیفهی برقراری ارتباط با آنها و دریافت و تجزیه و تحلیل اطلاعات ارسال شده از آنها و پردازش این اطلاعات و نهایتا دادن نتیجه به ما را دارد، میباشد.
هر پایهی هر IC موجود در بازار یک شمارهی بخصوص دارد که در اصطلاح به آن شمارهی پایهی IC میگویند. در میکروکنترلرهای AVR برای این که بفهمیم هر پایه چه شمارهای دارد کافیست همانند شکل زیر در حالی که میکرو را روبروی خود گرفتهایم پایهها را بشماریم. جهت این نوع خواندن پایه های IC همانند نوشتن کلمه ی U در زبان انگلیسی است. (شروع از فلش نارنجی رنگ)
بنابراین اولین پایه در میکروکنترلر زیر که به آن پایهی شماره ی ۱ نیز میگویند، بالاترین پایه از سمت چپ و آخرین پایه که همان پایهی شمارهی ۴۰ است بالاترین پایه از سمت راست است.
شکل ۴: جهت شمارش پایهها در میکروکنترلر AVR
همچنین اگر بیشتر دقت کنید در سمت راست و بالاترین نقطه از میکروی بالا یک مثلث سفید رنگ و همچنین یک فرو رفتگی دایروی شکل وجود دارد که هریک نشان دهندهی محل شروع پایههای میکرو است.در سایر بسته بندیهای این میکرو کنترلر روش خواندن پایهها به همین صورت است.
به منظور مشاوره و ارتباط با ما؛ در تلگرام به آیدی زیر پیام بدهید:
یا با شماره تلفن:
تماس حاصل فرمایید.
سایر راههای ارتباطی را در صفحه «تماس با شرکت رباتسازان» در اختیار شماست.
2 Comments
با تشکر از زحمات شما
[…] کردن آن نیست و پایههای شماره ۲ و ۳ را نیز بایستی به میکرو وصل کنیم. عملکرد این دو پایه بدین صورت است که ابتدا […]