پس از اینکه با نحوهی خواندن پایه های میکرو آشنا شدیم نوبت به بررسی دقیقتر هریک از این پایهها میرسد و با پورت ها و پین های میکروکنترلر های AVR آشنا میشویم. در میکروکنترلرها مفهومی به نام پورت وجود دارد که به تعداد مشخصی از پایه ها (پین ها) گفته میشود. پورتها اغلب متشکل از پایههایی میباشند که میتوانند وظایف مشابهی را انجام دهند.
در میکروکنترلرهای AVR هر میکرو دارای تعداد مشخصی پورت است که در تمامی این پورتها وظیفهی ورودی گرفتن و دادن خروجی، مشترک است. به طور مثال ATMEGA32 دارای ۴ پورت، که هر پورت متشکل از ۸ پایه است وجود دارد. هریک از این پایه ها به راحتی و با داشتن شرایط مساعد میتوانند به عنوان هم ورودی و هم خروجی (I/O) عمل کنند. پس جمعا یک ATMEGA32 دارای ۳۲ پین (پایه) ورودی – خروجی است. تمام این ۳۲ پایه علاوه بر داشتن این خاصیت حداقل از یک ویژگی دیگر نیز برخوردارند.
در ATMEGA32 هریک از پورتها برای خود نامی مجزا دارند. به هریک از این ۴ پورت نامهای پورت A، پورتB، پورت C و پورت D اطلاق شده است. نحوهی نمایش لاتین نام این پورتها نیز به صورت PORTD ،PORTC ،PORTB ،PORTA است. حال به شکل زیر نگاهی بیندازید:
شکل ۵: نمایی فنی از یک میکروکنترلر ATMEGA32
در شکل بالا اگر به بخشی که داخل مستطیل قرار گرفته است بخش داخلی میکرو و به بخشی که خارج از مستطیل است بخش خارجی میکرو بگوییم داریم:
در داخل میکرو اعدادی که مشاهده میکنید همان شمارهی پایهها هستند که قبلا با آنها آشنا شدیم. اما در خارج از میکرو در کنار هر پایه حروفی که برخی از آنها در داخل پرانتز هستند و برخی دیگر در خارج از آن را مشاهده میکنیم. مثلا به پایه ی شماره ی ۱ نگاه بیندازید، میبینید که در جلوی این پایه عبارت PB0 آمده است. این عبارت به معنای پایهی شمارهی صفر از پورت B است. مثلا پایهی شمارهی ۱۹ به عنوان پایهی پنجم از پورت D شناخته میشود. عباراتی که در داخل پرانتز در مطلب قبل آمدهاند نشان دهندهی وظیفهی خاص هر پایه علاوه بر (I/O (Input/Output بودن آن پایه است.
به منظور مشاوره و ارتباط با ما؛ در تلگرام به آیدی زیر پیام بدهید:
یا با شماره تلفن:
تماس حاصل فرمایید.
سایر راههای ارتباطی را در صفحه «تماس با شرکت رباتسازان» در اختیار شماست.