تاریخچه شرکت ARM
۲۰ مرداد ۱۳۹۷معرفی مختصر کامپایلرهای میکروکنترلرهای ARM
۲۰ مرداد ۱۳۹۷از آنجایی که برای آموزش بخش میکروکنترلرهای ARM، میخواهیم میکروکنترلرهای LPC1768 را آموزش دهیم، در این مقاله توضیحات مختصری در رابطه با شرکت NXP و خانوادهی LPC17xx داده خواهد شد.
شرکت فیلیپس، شرکت NXP را در 31 آگوست سال 2006 تاسیس نمود. NXP از بزرگترین تولیدکنندگان مدارات آنالوگ و دیجیتال است و هماکنون از تولیدکنندگان اصلی میکروکنترلرهای ARM به حساب میآید. میکروکنترلرهای تولیدی این شرکت طیف وسیعی از هستههای ARM از قبیل ARM11 ،ARM9 ،ARM7TDMI-S و CortexM0/M1/M3/M4 را شامل میشود.
میکروکنترلرهای ARM شرکت NXP، در خانوادههای LPC1000 ،LPC2000 ،LPC3000 و LPC4000 تولید میشوند. این میکروکنترلرها طیف گستردهای از ادوات جانبی از قبیل ADC ،DAC ،USB ،Ethernet، راهاندازهای LCD، کنترلکنندههای حافظه و… را شامل میشوند. این تراشهها کارایی خوبی از خود نشان دادهاند و در بسیاری از کاربردهای صنعتی کارکرد قابل قبولی را ارائه کردهاند.
میکروکنترلرهای خانواده LPC17xx
میکروکنترلر LPC17xx که عدد xx میتواند یکی از اعداد 51، 52، 54، 56، 58، 59 و 63 تا 69 باشد، محصول شرکت NXP که از معماری به روز Cortex-M3 بهره میبرد. خانواده Cortex-M3 یک میکروپروسسور ۳۲ بیتی میباشد که دارای یک مسیر داده ۳۲ بیتی، یک بانک ثبات ۳۲ بیتی و رابطهای حافظه ۳۲ بیتی میباشد. این پردازنده دارای گذرگاههای جداگانه برای دادهها و دستورالعملها میباشد و این اجازه میدهد تا اجرای دستورالعملها و دسترسی به دادهها در آن واحد امکانپذیر باشد.
این ویژگی باعث میگردد تا پردازنده Cortex-M3 دارای رابط چندگانه با کاربردی بهینه و قابلیت استفاده به صورت همزمان باشد، هرچند گذرگاههای داده و دستورالعمل از یک سیستم واحد حافظه بهره میبرند. در کاربردهای پیچیدهتر که نیاز به ویژگیهای بیشتری از سیستم حافظه است، این پردازنده میتواند از واحد حفاظت حافظه بهره ببرد.
مشخصات کلیدی
از جمله مشخصات کلیدی پردازندهی LPC17xx میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت میکروکنترلر LPC1769 و LPC1759 تا 120 مگاهرتز و سرعت بقیهی میکروکنترلرهای LPC17xx تا 100 مگاهرتز قابلیت ارتقا دارد.
- کنترلکنندهی وقفهی برداری تودرتو
- واحد محافظت از حافظه
- چهار حالت توان مصرفی کم: Sleep ،Deep-Sleep ،Power Down و Deep Power Down
سری LPC17xx دارای ادوات جانبی چون Ethernet ،USB Host / Device / OTG ،CAN20B بوده و تا فرکانس کاری 120 MHZ کار کرده، دارای 512 KB حافظه فلش، تا 64 KB حافظه SRAM ،ADC 12 بیتی، DAC 10 بیتی و نوسانساز RC داخلی است.
4 Comments
سلام
من چند سالی هست که دارم AVR کار می کنم و پروژه های صنعتی متعددی با AVR انجام دادم. مقالات آموزشی شما رو هم دارم پیگیری می کنم. تو جایی ندیدم که بیان AVR و ARM رو به صورت ساختاری با هم مقایسه کنند. اگه امکانش هست یه مقاله تو این راستا بزارین. ممنون می شم.
با سلام خدمت شما کاربر محترم
یکی از چالشبرانگیزترین بحثهای موجود بین کسانی که الکترونیک کار میکنند، همین موضوع تفاوتهای Avr و Arm میباشد، اگر بخواهیم به صورت خلاصه پاسخ داده باشیم، در میکروکنترلرهای Avr اگر نکات طراحی مدار صنعتی و بدون نویز اعمال نشود، احتمال سوختن میکرو بسیار زیاد میباشد، از طرفی طراحی مدار به صورت حرفهای و صنعتی کاری دشوار و نیازمند تجربه میباشد و طراح میبایست حتما فردی دارای تجربهی بالا در این زمینه باشد، ولی در عین حال برای پروژه های نیمه صنعتی و پژوهشی، میکرو Avr گزینه ی خوبی است.
یکی از نکات برجستهی میکروکنترلرهای Arm، پشتیبانی از پروتکلهای متعدد ارتباطی است که باعث میشود کاربری که میخواهد چند دستگاه با پروتکلهای مختلف ارتباطی را کنترل کند مشکلی نداشته باشد، که این موضوع در میکروهای Avr کمتر به چشم میخورد، از دیگر برتریهای میکرو Arm، توانایی در کار کردن در فرکانسهای کاری بالا میباشد، به طوری که در بعضی از سریهای این میکرو، نظیر Arm9 و Arm11 و…. میتوان سیستم عامل را با این میکرو راهاندازی کرد.
این میکروها از کیفیت ساخت بالایی برخوردار هستند به طوری که با طراحی مدار نیمه صنعتی هم میتوان از این میکرو در محیطهای صنعتی استفاده کرد و میزان تلفات این میکرو بسیار پایین میباشد.
تیم فنی و مهندسی ربات سازان
با تشکر
سلام مجدد
ممنون از توضیجات خوبتون
اگه امکانش هست یه مقایسه مختصر هم بین میکروکنترلرهای AVR ، ARM با میکروکنترلرهای PIC داشته باشین ممنون میشم. چون تو بردهای صنعتی من بیشتر PIC دیدم و کمتر AVR و ARM به چشمم خورده.
من حدود سه سال پیش برای برنامه نویسی آرم با اس تی شروع کردم، الان جدیدا ان اکس پی هم علاقه مند شدم، یک تفاوتی که آرم ان ایکس پی با بقیه شون داره سری های ۲۰۰۰ داخل پروتیوس قابل شبیه سازی است. برای من که اس تی کار می کردم کلا باید همیشه یک برد و لاجیک آنالایزر همرات باشه و یک سری موارد لازم دیگه ولی ان اکس پی سری ۲۰۰۰ به لطف پروتیوس خیلی طراحی آسان تری دارد.